Buscant el sentit a la vida.

Un dels reptes de l’educació del segle XXI, com diu Edgar Morin, és ensenyar als individus a enfrontar-se amb les incerteses.  Una de les maneres d’afrontar l’incertesa és trobar-li un sentit a la vida dins de tots els dubtes i vaguetats que planteja.

Un llibre espectacular pel que fa a aquesta recerca de sentit és el del psiquiatra Victor Frankl anomenat L’home en busca de sentit. Publicat a alemanya a l’any 1946, just caigut el règim nazi, narra la seva pròpia experiència com a jueu en un camp de concentració. La seva estada va ser llarga i, fins i tot, va perdre tota la seva família. És un relat commovedor que en moments esgarrifa, però que s’omple de la llum que el propi Frankl va saber trobar dins d’una foscor profunda.

L’autor ens parla de la capacitat innata de trobar sentit a la nostra vida, fins i tot, en les situacions més horroroses. Tot depèn de les nostres decisions: davant de cada situació decideixes si ets bona o mala persona, si busques el sentit positiu o el negatiu.

Llegint aquest llibre que és reconegut com un dels 10 llibres més influents del segle XX, descobreixes que com a mestre has de lluitar, en molts casos, per insuflar aquestes ganes de viure i de trobar-li sentit a la vida al teu alumnat.

Aquesta lluita és molt dura, moltes vegades no ho aconsegueixes però, què es pot fer si aquesta lluita és el que li dona sentit a la teva vida?

Referència bibliogràfica: Frankl, Víctor (2010): L’home en busca de sentit. La butxaca. Barcelona.

One thought on “Buscant el sentit a la vida.

  1. Retroenllaç: Mantener el optimismo | CAFÈ PEDAGÒGIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s