El cervell femení i el cervell masculí

Sabeu que tot cervell comença sent femení? En el moment de la concepció tots i totes tenim un cervell, essencialment, femení i és al cap de 8 setmanes que es pot produir un excés de testosterona i és quan el cervell femení es pot transformar en un cervell masculí.

Òbviament, això comporta diferències innates entre homes i dones en la forma de processar les nostres percepcions, informacions, records i coneixements.

Això es el que defensa la doctora en medecina i neuropsiquiatra Louann Brizendine que recopila en dues obres molt interessants els últims estudis que s’han realitzat desvetllant importants descobriments.

Resulta molt recomanable tant per a professionals del món educatiu i psicològic que volen oferir una educació respectuosa amb la diversitat com per a qualsevol dona o home que es vulgui conèixer amb ell mateix (o a l’altre).

Les referències bibliogràfiques són les següents:

Brizendine, L. (2007):El cerebro femenino. RBA. Madrid.

Brizendine, L. (2010): El cervell masculí. La Magrana. Barcelona.

One thought on “El cervell femení i el cervell masculí

  1. Coneixem la polèmica que ha generat arreu del món la publicació dels dos llibres. A l’autora se l’ha acusat de molts errors científics, però veiem un valor molt important en aquestes dues obres i és que ens introdueix en el un concepte diferent de “feminisme”.

    Si fins ara hi havia una corrent molt important cap al feminisme de la igualtat, cada vegada, es tendeix més al feminisme de la diferència. Això vol dir, “a grandes rasgos” que les dones reivindiquen un món més coherent amb la seva pròpia naturalesa i no assimilar el món masculí com a propi.

    Isabel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s