L’Educació Prohibida.

Com estem veient en els diferents articles que estem publicant, sembla que hi ha un acord bastant generalitzat pel que fa a que el món i la societat que ens envolta ha canviat prou significativament.

Aquests canvis afecten a molts àmbits i, entre d’altres, l’educació és un dels més importants. Les necessitats dels individus són unes altres, però continuem aplicant una patró pedagògic tradicional, dins d’un sistema educatiu tradicional i amb unes metodologies ancorades en el passat.

L’educació exigeix canvis i transformacions que, per sort, ja s’estan duent a terme en molts llocs del món. “La educación prohibida” és un documental que intenta ser una mostra de moltes de les experiències existents, a part d’intentar ser un recull de les opinions, reflexions i pensaments de moltes de les persones que, tot qüestionant-se els vells paradigmes educatius, es troben en procés de recerca de noves formes de educar i ensenyar.

Les persones que han encetat aquesta iniciativa són cineastes i documentalistes que, des de ben petits, tenen la inquietud de reflexionar sobre el fet educatiu. Si voleu saber una mica més de que va aquest projecte i, fins i tot, col·laborar amb ells visiteu la seva web:

http://www.educacionprohibida.com/

Us deixem amb un vídeo, elaborat per ells, que anticipa el que serà aquest documental:

2 thoughts on “L’Educació Prohibida.

 1. Gràcies per donar-nos a conèixer aquest gran projecte!
  És evident que cal un canvi de consciència, però també sabem que hi ha molta desinformació. Per això, amb iniciatives com aquesta, que donin a conèixer projectes educatius alternatius, i amb reportatges com el del programa Gran Angular sobre “El Tatanet” i “La Caseta”, sembla que podrem intentar combatre aquesta desinformació generalitzada.
  Malauradament, encara queda molta feina per fer a les universitats…

 2. Estic completament d’acord amb la desinformació. És una de les principals raons de l’existència d’aquest bloc: informar-nos entre tots! Per això són tant importants els suggeriments de tots plegats.
  Veuràs, en propers articles, que per sort, hi ha moltes persones que són molt conscients d’aquesta situació i fan més i més divulgació. En propers posts us passarem links de vídeos i articles molt interessants!

  I gràcies a tu, pel teu comentari!

  Isabel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s