L’educació i el sentit de la vida

Ja fa dies que us vam presentar a Víctor Frankl i  vam parlar en aquest bloc que un dels reptes de l’educació és donar eines als infants per tal que puguin donar-li un sentit a les seves vides per tal de viure-les plenament i amb una bona salut.

Tanmateix us vam parlar de Bruno Bettelheim i la seva obra Psiconálisis de los cuentos de hadas i el vincle d’aquesta obra amb l’educació emocional.

Avui volem compartir un altre fragment d’aquesta obra que torna a insistir en la idea de donar recursos als infants per tal de buscar un horitzó vital. És un fragment que resulta tant clar  que el volíem deixar plasmat al bloc per tal de generar una mica de reflexió per part de tots i totes. Us deixem amb el fragment que va ser escrit a l’any 1975 i continua vigent:

“Actualment, com a d’altres temps, la tasca més important i, al mateix temps, la més difícil en l’educació d’un infant és la d’ajudar-lo a trobar sentit a la vida. Es necessiten nombroses experiències durant el creixement per aconseguir aquest sentit. L’infant, mentrestant es desenvolupa, ha d’aprendre, pas a pas, a comprendre’s millor; així es fa més capaç de comprendre als altres i de relacionar-se amb ells d’una forma mútuament satisfactòria i plena de significat.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s