La mobilització educativa.

José Antonio Marina és conegut com a filòsof i pedagog. Té tot un seguit de títols i reconeixements diversos a més d’escriure uns quants assajos on, sovint, parla de la creativitat, el pensament divergent, les emocions, la convivència i la recerca de la felicitat.

Nosaltres coneixem tres obres de la seva extensa bibliografia que us volem recomanar:

Marina, JA (2004): Teoría de la inteligencia fracasada. Anagrama.

Marina, JA (2006): Aprender a convivir. Ariel.

Marina, JA (2006): Anatomía del miedo. Un tratado sobre la valentía. Anagrama.

És un autor que, amb una gran capacitat comunicativa, aprofundeix en l’ésser humà, les seves emocions i les seves relacions. Anima a les persones a mobilitzar-se, a canviar el sistema educatiu començant per un mateix i buscant la part de responsabilitat que tots i totes hi tenim. Segons l’autor, no es tracta de crear debats on es busquin culpables, sinó que per avançar cal moure’s, transformar, crear. Podeu descobrir molt més sobre aquestes idees a la web:

http://www.movilizacioneducativa.net/

Marina, conscient de la importància del paper familiar en l’educació dels infants, també ha creat  “La Universidad de Padres on line (UP on line)” . Seguint el seu lema “Para educar a un niño hace falta una tribu entera” el projecte intenta crear un espai on les famílies puguin trobar recursos i assessorament al llarg del desenvolupament del seu fill. Podeu trobar més informació a la següent adreça:

http://www.universidaddepadres.es/

Us deixem amb la seva adreça web:

http://www.joseantoniomarina.net/

I també us deixem un link que us dirigirà a una entrevista que fa uns dies li van fer a “La Contra” de la Vanguardia:

http://www.lavanguardia.es/lacontra/20110111/54100325626/el-talento-es-el-conocimiento-al-servicio-de-una-vida-lograda.html

Esperem que us sigui d’utilitat!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s