Congrés dels nens del tercer mil·leni.

A la primavera del 2010 es va celebrar a Barcelona el “Congreso de los niños del tercer milenio”. En aquest congrés van haver-hi conferències on es van presentar tot un seguit d’experiències, reflexions o pensaments en relació a una nova mirada envers als infants i a l’educació.

Hi ha alguns aspectes d’aquesta conferències que ens poden semblar xocants o que no els compartim gens ni mica. No obstant, us volem oferir aquest petit resum, que ens ha fet arribar la Lorena, perquè creiem que és interessant escoltar algunes de les veus que en ell hi surten representades.

Ens quedem, això sí, amb la idea general que fomenta la necessitat de continuar explorant i investigant per arribar a crear escoles i instituts més respectuosos amb els individus, la seva diversitat i els seus propis ritmes.

Aprofitem per donar les gràcies a tota la gent, com la Lorena, que està donant suport al bloc ja sigui enviant les seves recomanacions, fent comentaris o llegint-lo!!!

Us deixem amb el vídeo i tenim moltes ganes que generi debat i opinions:

4 thoughts on “Congrés dels nens del tercer mil·leni.

 1. M’ha semblat molt interessant aquest vídeo. Estem en contacte per a una possible participació en l’edició d’enguany.

  Comparteixo àmpliament la mirada sobre la infància i sobre l’educació que exposa, sobretot la que promou la Fundación Claudio Naranjo. Amb tot, trobo a faltar el que és la base de l’educació dels nens, que és la que van rebre en el seu dia els pares i mares. Tots perpetuem models, tant si els seguim com si ens hi rebelem.

  Per això cal que els pares i mares prenguin consciència de com es relacionen i què transmeten als seus fills. Proposem un nova formació d’autoconeixement personal, no de pautes ni consells, per poder educar els fills des del respecte i la confiança.

  Si voleu més informació visiteu el bloc http://maresipares.wordpress.com.

 2. Hola, companys i companyes!

  Només dir-vos que aneu amb compte amb aquestes iniciatives (congreso niños del tercer milenio), doncs darrera hi ha interessos foscos, des de sectes (com la de pedagogia 3000 o Ramtha) a xarlatans new agers (que al nostre país tenim un bon grapat) que propaguen pseudociències. No m’agradaria que el vostre projecte, exemple educatiu per a un munt d’escoles (com la meva) s’emboliqui en temes de pseudociències i esoterisme educatiu.

  Salutacions

  • Hola Manel!

   En primer lloc gràcies pel teu comentari. Com sempre, rebre punts de vista diversos és un enriquiment que hem descobert gràcies a les webs i als blocs i dels que em sento molt agraïda. Pel que respecta al contingut del teu comentari, dir-te que a l’article, d’una forma subtil, ja fem veure que hi ha coses que no ens quadren o no van amb nosaltres. Com bé dius, i tot i que no hem investigat en profunditat, hi ha comentaris i conferències que tenen una dubtosa fonamentació. No obstant, hi ha algun conferenciant més interessant que no pas un altre.
   Com a projecte escolar et puc dir que el nostre criteri és, fonamentalment, la cura de les relacions entre els adults i els infants i la recerca de metodologies que sustentin i enriqueixin aquesta relació. En aquesta recerca ens hem trobat amb molts d’aquests “xarlatans” i amb moltes experiències esotèriques com comentes i, en tots els casos, com equip hem sabut discernir l’autenticitat de la “xarlateneria”. Et puc dir, per la teva tranquil·litat, que no crec que ens emboliquem en aquest tipus d’històries ja que tenim el cap clar en aquest sentit.
   Per a nosaltres el més important són els infants, la quotidianitat, el treball dur i constant i no creiem en solucions ni màgiques ni esotèriques. Darrera de tot el que fa l’ésser humà que val la pena i és veritablement significatiu no hi ha més que esforç i cura autèntica. El que val i valdrà sempre són els vincles que es fan de tu a tu, coneixent a les persones en la seva profunditat i complexitat i això no hi ha cap metodologia, xarlatan o cultura new age que et pugui ajudar.
   Gràcies al teu comentari també he de dir-te que he pogut conèixer el teu bloc i m’ha semblat força interessant, he llegit alguns articles i ja l’estic seguint així que estic contenta de tenir una mica d’orientació en aquest maremàgnum de solucions màgiques que van sorgint en el nostre panorama educatiu.

   Una abraçada i seguim en contacte!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s