Educar o ajudar a trobar la passió.

L’escola és un espai on, a través de l’observació activa, es pot recollir molta informació de les persones . Les metodologies actives i vives permeten als docents dur a terme aquest tipus d’observació i, per tant, conèixer molt bé als alumnes que hi tenen al davant.

L’article de Punset que us presentem parla de la necessitat des de la família i l’escola de donar-se aquest temps per a conèixer a l’infant i per a descobrir la seva passió i vocació.

Tradicionalment, les escoles han forçat la màquina per a conèixer les capacitats dels infants a través de tests  o proves basades en el quocient intel·lectual i així orientar als alumnes cap una professió o una altra. En moltes etapes històriques això ha portat a classificar i etiquetar els alumnes  tot basant-se en característiques molt parcials.

L’article, al que podreu accedir a través del següent link, ens anima a mestres i famílies a abandonar aquesta perspectiva i a profunditzar en allò que realment motiva a l’infant. Conèixer realment l’ésser que tenim al davant, obrir portes i donar estímuls per tal que ells mateixos puguin explorar els seus interessos i oferir-li possibilitats de desenvolupar la seva passió han de ser les noves prioritats dels centres educatius i dels adults que envolten als nens i les nenes.

Us animem a llegir més a l’article de Punset i també a llegir els comentaris d’alguns lectors que parlen de les seves pròpies experiències i són, realment, molt significatives:

http://www.eduardpunset.es/10195/general/de-mayor-sere-lo-que-me-guste

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s