El joc, el temps, els infants i els adults.

Tot passejant per internet em vaig trobar amb la següent frase al bloc “Llum de mar”:

No és cert que quan ets un infant i un adult juga amb tu a qualsevol cosa, sempre tens por que s’acabi cansant? Que es posi a mirar el rellotge? Que tingui alguna cosa més important a fer que jugar amb tu?

David Grossman, escriptor israelí (1954)

Personalment no recordo tenir aquest sentiment o aquesta sensació d’infant.  Però sent molt sincera, crec que, en algun moment,  sí que he pogut provocar-lo en un infant sent jo adulta. Hem de tenir en compte que els vincles entre els infants i els adults són fonamentals per a tots i totes i que un vincle de qualitat es construeix posant els cinc sentits en allò que s’està fent amb l’infant.

La nostra societat, tant frenètica, moltes vegades no ens ho permet i hem de forçar la màquina per trobar aquest temps i aquesta dedicació. Moviments socials com el moviment “Slow” promogut per persones com Carl Honoré o el moviment de “Educació Lenta” que abandera Joan Doménech van en aquesta línea que intenta recuperar el temps per a les persones, per a les relacions, per al menjar, per al dormir tot buscant la qualitat i no la quantitat en tots els aspectes de la vida.

Més endavant, en aquest mateix bloc, parlarem de dos llibres que poden ajudar a reflexionar sobre això i donar pistes per a donar un altre enfocament a algunes qüestions de la vostra vida.

One thought on “El joc, el temps, els infants i els adults.

  1. Retroenllaç: Relentitzar la vida, reduir la pressió i respectar als infants. Part I. | Cafè Pedagògic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s