Relentitzar la vida, reduir la pressió i respectar als infants. Part II.

Ja fa uns dies que vam publicar la primera part d’aquest article on parlàvem del moviment “Slow”. Avui us volem presentar el moviment  de l“Educació Lenta”. Tot i que el moviment “Slow Scholing”va ser creat a l’any 2002, a Catalunya va tenir molta repercussió arran de la publicació Elogi de l’educació Lenta escrit pel Joan Doménech, director de l’escola Fructuós Gelabert.

En aquest llibre s’apliquen molts dels preceptes que promulgats per Carl Honoré, però dins de l’àmbit de l’educació. Es parla de com les pressions socials i econòmiques fan que l’escola es transformi en un espai frenètic que ratlla l’absurditat.

Crear un espai on els infants trobin que es respecta el seu ritme d’aprenentatge, on hi ha temps per treballar les emocions, on es crea un clima relaxat i tranquil i on infants i adults tenen temps per a mirar-se als ulls i parlar és una de les prioritats que busca aquest moviment.

L’escola, segons l’Educació Lenta, hauria de ser un “parapeto” que desacceleri el ritme que portem habitualment els adults i on ens retrobem amb el temps pausat, l’espera i, fins i tot, l’avorriment. Aquest retrobament, segons Doménech, és fonamental per assolir una educació de qualitat.

Us recomanem que visiteu el bloc de l’educació lenta on trobareu una sèrie de cites tant de Carl Honoré com de Joan Doménech. Podeu accedir-hi a través del següent link:

http://educaciolenta.blogspot.com/

Per fer un petit avenç us afegim la següent cita:

“L’educació lenta i el retorn a la veritable qualitat dels aprenentatges i de l’educació són dos aspectes íntimament units.”

També us afegim la referencia bibliográfica:

  • Domènech, Joan (2009): Elogi de l’educació lenta. Graó. Barcelona.

One thought on “Relentitzar la vida, reduir la pressió i respectar als infants. Part II.

  1. Retroenllaç: Benvolguts/des al meu BLOG! – Creant petites estrelles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s