La unió entre el sentiment i el pensament

Vaig tenir una gran sorpresa quan l’altre dia algú em va dir: “Mira la Contra de la Vanguardia, parla un professor universitari que podria haver estat professor teu”. I, efectivament, el Saturnino de la Torre va ser professor meu.

Fa uns dies el van entrevistar  i resulta molt interessant refrescar les paraules que tantes vegades ens feia arribar a les seves lliçons. Era un professor que no estava exempt de polèmica i de la que no us faré partícips en aquest bloc, però si accediu a l’entrevista els comentaris d’alguns lectors us poden donar una lleugera idea.

No obstant, em quedo amb la qüestió que, tot i que el missatger pugui generar dubtes, el missatge continua sent molt vàlid.

Incloure l’emoció a les aules és un dels seus grans pilars. Des de la seva posició de formador del professorat, pedagogs i psicopedagogs ha fet reflexionar a moltes generacions sobre la necessitat d’incloure els sentiments i les emocions com a part fonamental  dels processos d’ensenyament i aprenentatge. No es tracta de treballar l’emoció d’una forma aïllada, sinó de descobrir que en tot acte humà l’emoció existeix.

Tanmateix, la creativitat és una eina bàsica de l’ésser humà que cal descobrir-la, treballar-la i potenciar-la. Sense emoció no hi ha aprenentatge i sense creativitat tampoc.

Qui vulgui saber més sobre el Saturnino de la Torre, pot accedir a  l’entrevista a través del següent link:

http://www.lavanguardia.es/lacontra/20110304/54122411029/cuando-a-una-persona-se-la-reconoce-crece.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s