Transformant la mirada: el cinema a l’aula.

Algunes persones es poden preguntar quin sentit té incloure a les aules un mitjà com l’audiovisual del que els infants ja estan tan embafats. Però, precisament, treballar amb infants als centres educatius el cinema i la fotografia  és imprescindible per a desfer aquest empatx d’imatges i so.

En general, treballar l’art és fonamental per tal de donar recursos expressius, simbòlics i narratius; però també per moltes d’altres raons. L’art i, en concret, el cinema i la fotografia transformen la mirada, ajuden a construir significats i a donar sentir a les nostres vides. És un espai on refugiar-se, on trobar bellesa, on buscar-se a un mateix i relacionar-se amb els altres. Els objectes artístics tenen el poder de crear subjectivitats, donar ales i potenciar l’autoestima.

Fa uns mesos us vam parlar d’un llibre “La hipòtesis del cine” on podeu trobar criteris, formes, metodologies i recursos per a treballar el cinema; però just ara, que fa poc hem estrenat a l’escola el projecte “Petit Cinema” , volem fer-vos referència a un article que ha escrit una de les mestres de l’escola amb tot l’amor del món cap a un projecte, cap a les persones que el desenvolupen, cap al cinema i cap als infants.

Si voleu llegir-lo i compartir una mica més el sentit del projecte “Petit Cinema” només us heu de fer una passejada pel següent link:

http://www.edubcn.cat/bloc/2011/03/cinema-en-curs-transformant-la-mirada/

Des d’aquí el nostre més profund agraïment a l’equip que fa possible aquest projecte, la Nuria Aidelman, la  Laia Colell i la Laia Montañà així com a tots els professionals que amb el seu amor pel cinema i la seva entrega ens ensenyen a tots i totes cada dia.

Gràcies a vosaltres construïm una il·lusió dia a dia i fem que els infants vibrin!!!!

Si voleu seguir els nostres avenços en el projecte “Petit Cinema”, podeu visitar el nostre bloc:

http://blocs.xtec.cat/petitcinemaencurscongres1011/

Les fotografies que podeu veure a continuació estan realitzades en el context del projecte “Petit Cinema” en diferents sessions al jardí i al taller de Llum.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

One thought on “Transformant la mirada: el cinema a l’aula.

  1. Retroenllaç: Col·laboració de la banda “The New Raemon” i el projecte “Cinema en curs” a la Pedrera. | Cafè Pedagògic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s