Reconèixer la nostra vulnerabilitat.

L’educació emocional és, relativament, recent i, des de que Daniel Goleman va publicar el seu llibre Intel·ligència emocional, moltes han estat les novetats que s’han incorporat a les aules. L’educació emocional ara per ara és gairebé indiscutiblement necessària i són moltes les iniciatives que s’estan duent a terme en l’àmbit de la investigació teòrica i pràctica.

No obstant, la nostra herència cultural i social no ha seguit aquesta línea. En línees generals, les emocions eren quelcom silenciat i ocultat. Tots coneixem la famosa frase “els nens no ploren”. De totes les emocions i facetes humanes relacionades una de les més castigades ha estat la vulnerabilitat.

La Brené Brown treballadora social, de formació inicial, ha desenvolupat una llarga investigació en relació al tema de la vulnerabilitat humana. La  Brené, quan va començar a investigar, va iniciar un periple d’entrevistes que la van fer descobrir que les persones que tenien un sentiment més potent de connexió amb els altres, de pertinença al grup i de dignitat eren persones que exposaven sense embuts les seves històries de vulnerabilitat i que, conseqüentment, es mostraven més felices i satisfetes amb la seva vida. Eren persones que s’arriscaven a mostrar-se febles i ser ferides, però que veien en aquest risc l’essència mateixa de la vida. Tanmateix, eren individus que assumien la incertesa de la vida i que no hi ha veritats absolutes que et serveixin com a antídot pels fracassos i decepcions.

Per a la Brené aquesta descoberta va ser tota una revolució professional i personal. Ella que havia trobat en la investigació científica el seu nínxol de seguretat i un espai on trobar certeses irrefutables, reconeix que es va trencar per dins.

Us recomanem, si voleu aprofundir molt més en aquest tema de la vulnerabilitat humana i en el que va viure i investigar la Brené Brown, que veieu el següent vídeo. Podeu posar els subtítols en diversos idiomes tot clicant allà on posa “view subtitles”.

2 thoughts on “Reconèixer la nostra vulnerabilitat.

  1. Persones que val la pena escoltar. Que et fan creure en que som molts els que pensem que altra manera es possible. Gràcies per compartir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s