Capuccino Pedagògic. Part II

Acabo de tornar del meu viatge per Itàlia. Fa uns dies em vaig acomiadar de la Virgínia i l’Astrid i jo vaig continuar endinsant-me a Reggio Emilia i a Bolonya en companyia del Pablo, la meva parella.

Posar en ordre tota la intensitat d’aquells dies i combinar-ho amb les imatges i les sensacions viscudes i plasmades a la càmera fotogràfica no serà gens fàcil. Així que anirem a poc a poc.

Compto amb una sèrie de documentació gràfica i alguns resums que vaig fer animada per les meves companyes i amb tota la il·lusió de publicar-los estant allà. Però això no va ser possible perquè, només hi havia un ordinador en tot l’hotel i estava molt demanat.

De moment us deixo amb algunes fotografies que per a mi són el resum d’aquests dies. Les meves companyes reflectien, com podeu veure,  una energia vibrant i plena d’entusiasme: han estat moltes hores de parlar i moltes de riure. Ens imaginàvem una escola al·lucinant i, encara que necessariament hem de caure de peus a la nostra realitat, no ens volem privar dels nostres propis somnis i dir-nos: podem fer-ho realitat!!! De fet les escoles de Reggio Emilia no es van construir en dos dies. És el fruit de molts anys de feina i de la ferma creença que és possible.

Les bases les tenim i la nostra mirada envers l’infància i l’educació està en total sintonia amb el moviment que es produeix cada dia a Reggio. Així que només hem de posar en marxa la nostra maquinària imaginativa per tal d’aconseguir fer jardins preciosos on només hi ha ciment, aconseguir que l’art i la bellesa impregni cada gest de la nostra escola i compartir l’entusiasme amb tota la comunitat educativa. Comencem per l’última, compartir la nostra il·lusió, i molt segurament així anirà arribant tot!!!!

Per cert! Us demanem que no us al·lucineu gaire si un dia d’aquests us demanem de fer un llac al mig del pati…tot és possible!!!!

6 thoughts on “Capuccino Pedagògic. Part II

 1. Gràcies Eduard!!

  Si segueixes atent aquest bloc, poc a poc, t’anirem explicant moltes i la resta te les explicarem a l’escola.
  Ha estat un viatge apassionant!!! Tenim un gran camí per endavant tots plegats i és una aventura fascinant!!!

 2. Gràcies Isa! Entrar al bloc i veure l’article i les fotos m’ha fet remoure tantes coses! Quins dies! Quina experiència! Quanta il·lusió! Ara ens toca endreçar-ho tot i anar fent… anem per bon camí!
  Gràcies per aquests dies tant especials, compartint moments i vivències tan màgiques!

  • Gràcies a tu, hermosa!!!! Ha estat una gran sort compartir una experiència tant fantàstica amb persones com tu i la Virgínia. Han estat dies plens d’entusiasme i una forma de recarregar il·lusió, energia i creativitat!!!
   El sentit de l’humor ha regnat i, si el conservem, podem amb tot!!!
   Ara ho hem de compartir amb la resta de “compis” i fer-lis arribar tota aquesta emoció i passió!!!

   Una abraçada!!!!

 3. Ja ho vaig dir en una ocasió, però ho he de tornar a dir: quina sort haver arribat aquí i poder sentir tanta ilusió per un projecte que ja m’he fet meu. Em sento molt afortunada de poder compartir tantes coses amb vosaltres. Gràcies!

  • Gràcies a tu, Anna!

   La sort la tenim tots plegats perquè, com tu mateixa dius, també te las fet teu!!!
   És una aventura conjunta on tots i totes anem posant una peça cada dia. Si una cosa hem confirmat a Reggio Emilia és que els projectes de qualitat necessiten a les famílies dels infants. I cada dia, que passàvem a Reggio, ens dèiem…quina sort que tenim unes famílies com les que tenim!!!
   Amb ells i elles somiar és possible!!!

   Així que la sort la hem tingut tots!!!

   Una abraçada!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s