Invertir en educació infantil és una inversió molt rendible.

Sembla mentida que afirmar que, sobretot en temps de crisis, invertir en educació és una de les coses més intel·ligents que pot fer un país sigui un acte revolucionari i trencador. Sobretot quan el propi sentit comú ens fa intuir i entendre que aquesta inversió fa que un país no navegui a la deriva.

El que succeeix, en gran part dels casos, és que les necessitats i les exigències dels partits polítics de centrar-se en polítiques a curt termini provoquen que tot el que suposi anar més enllà d’una legislatura sigui massa agosarat.

Ja fa dies que s’escolta que una de les prevencions més prioritàries en temps de crisis econòmica ha de ser invertir en els infants i en la seva educació, per tal que la immediatesa i la por, que genera una situació com la que estem vivint, no vengui el seu capital humà, cultural i intel·lectual. El que diuen molts experts és que retallar els pressupostos en educació pot ser una mesura ràpida i pal·liativa d’alleugerir les mancances de diners, però que a la llarga devalua el potencial d’aquest país abocant-lo, decididament, a generar bosses importantíssimes d’analfabetisme, fracàs escolar i desigualtat social.

Conseqüentment, la retallada en educació per a qualsevol país suposa, a la llarga, pèrdua de competitivitat a nivell internacional i això genera una espiral interminable de més empobriment.

Així doncs, retallar els pressupostos educatius sembla que és un dels pitjors errors que pot fer qualsevol país. Sobre tots aquests aspectes resulta molt il·lustrativa l’entrevista que li van realitzar fa uns dies a James Heckman (premi Nobel d’Economia del 2000) a “la Contra de la Vanguardia”. No entra  en profunditat en les conseqüències que pot tenir una retallada en educació, però sí que parla dels avantatges que té per a qualsevol país invertir-hi i com aquesta inversió pot resultar molt més rendible que invertir en borsa.

Si voleu llegir-la només heu de clicar el següent link:

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20110418/54142686501/es-mas-rentable-invertir-en-parvulos-que-en-bolsa.html

One thought on “Invertir en educació infantil és una inversió molt rendible.

 1. Hola, He llegit la teva publicació i estic súper d’acord amb el que dius. M’agradaria desitjar-te molts ànims perquè segueixis publicant ja que aquest bloc és molt i molt interessant.

  Ara bé, el que m’ha cridat l’atenció d’aquest article és que tens molt clar que s’ha d’invertir més en educació i que les retallades en aquesta matèria poden ser nocives però crec que el debat hauria d’anar més enllà. T’escric perquè estic d’acord amb tu i crec que cal articular un discurs potent en contra de les retallades.

  Penso humilment que cal invertir en educació però que mentre no portem el discurs a un pas més enllà no tindran sentit les nostres paraules.

  El discurs de l’actual govern alhora de retallar és que s’ha de reduïr cost públic per poder reduir el dèficit. Clar, curt, i fàcil d’entendre. I precisament això fa la gent, creure’s-ho. Lamentablement hi ha un gruix molt gran de la població que es creu que no hi ha altra opció que retallar. És per això que penso que cal atacar per una altra banda. I a més a més penso que aquesta banda per la que cal atacar ha de ser molt més positiva. Ha de ser des de la creença que hi ha altres manares de sortir de la crisi.

  Aquestes maneres poden ser moltes. Negar-nos a pagar un deute que abans de ser públic era privat, cosa que és inadmissible. Reduir el diners que es gasten a nivell d’estat en recursos militars, o reduir la jornades laborals en serien tres exemples. I mentrestant, a més a més, cal que l’escola pública sigui una mica més forta i que aquelles persones que es poden permetre una escola concertada facin un esforç i portin a la seva canalla a l’escola pública.

  Bé, són només idees. Moltes gràcies per l’atenció, i molta sort amb el teu bloc!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s