Zurito Pedagògic. Part I

L’any passat ja vam visitar Antzuola i aquest any tornem a anar. Aquesta setmana, unes ambaixadores de l’escola Congrés-Indians aniran al País Vasc a visitar aquest municipi on tenen una escola que des de fa anys ja funciona amb una dinàmica semblant a la nostra.

L’any passat vam anar i ens van tractar de meravella, vam veure amb ulls d’al·lucinades com els infants es movien pels ambients lliures i vam gaudir amb projectes desorbitants de construcció de planetes a escala o de descoberta sobre les guerres incloent la creació d’un avió que bombardeja (sense ferir a ningú) per tal d’estudiar les parabòles.

Tant l’Atzun com l’Eugènio ens van explicar amb molt de detall la seva organització, metodologia i plantejaments diversos. I, a banda de gaudir d’una gran gastronomia, vam treure un munt d’idees i recursos per posar en pràctica. Ara, un cop recollida l’experiència d’aquest curs, anem amb més dubtes, preguntes i consultes per tal de contrastar una experiència que està naixent amb una experiència consolidada com la d’Antzuola.

Prometem que, en propers articles, us farem arribar un petit recull de la nostra visita.

3 thoughts on “Zurito Pedagògic. Part I

  1. Si, amb els dubtes i curiositat que genera la pràctica pot donar molt de si aquesta visita!
    Quines ganes que torneu amb tant per a compartir!
    Lia

  2. Hola Astrid, Hola Lia!!

    Vam tornar ahir mateix i, en poc temps, escriurem un article que sintetitzi una mica l’experiència. Realment, Eugenio (un mestre d’Antzuola) és brutal. Ens va donar una classe magistral de, gairebé tres o quatre hores, sobre com treballar les matemàtiques d’una forma totalment alternativa…impressionant!!!!! La veritat és que va ser una visita intensa i molt personalitzada on vam poder aprofundir en com construir una escola que pugui acollir la diversitat i els infants se sentin compromesos cognitivament amb allò que es fa a l’aula. Hi ha molta teca!!!

    Una abraçada!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s