Un regal d’uns minuts de salut…

Avui faig referència, com acostumem a fer molt habitualment en aquest bloc, a “La Contra de la Vanguardia” que, com molt sovint, acostumen a fer entrevistes que ens criden l’atenció per unes raons o unes altres. Però no només farem això que és relativament senzill, sinó que també us obsequiaré uns minuts de salut molt personals que espero us ajudin a gaudir una mica més d’aquest estiu tant fantàstic que tenim per endavant. Però el regal al final de l’article.

Alejandro Lorente és terapeuta, metge naturista i docent. Tal i com podreu llegir a “La Contra” d’avui mateix, l’Alejandro ens explica la seva història personal i com va arribar a iniciar una recerca sobre medicines alternatives que el van ajudar a superar les seves dificultats. Lluny de considerar les seves circumstàncies una dissort i, com acostuma a passar-li a la gent admirable, veu en la seva situació personal una gran fortuna. Va superar una malaltia greu que li va obligar a deixar el que era la seva professió en aquell moment i això va motivar que es titulés en medecina naturista.

No es declara contrari als antibiòtics ni a les intervencions quirúrgiques, però defensa que la majoria de les nostres malalties es podrien guarir amb un canvi d’actitud personal. Ell proposa un dejú de lamentacions com una alternativa que permeti a les persones veure les coses amb una mirada més positiva i com a punt de partida de una vida més sana física i mentalment.

També planteja que un minut al dia d’un “petit plaer” com, per exemple, escoltar un fragment musical, llegir una poesia, contemplar unes imatges, o pensar en un fet que ens ha omplert, ens saneja i ajuda a segregar hormones que ens fan més feliços i positius.

I és aquí on ve el meu obsequi d’uns minuts saludables. Són una mica més de 4 minuts (així que teniu gairebé per una setmana!) d’una peça que, personalment, em resulta deliciosa i em resulta curativa. L’autor és Joe Hisaishi, un autor japonès que s’ha popularitzat arran de composar bandes sonores de pel·lícules de l’estudi Ghibli (“El meu veí Totoro”, “El castillo Ambulante”, etc) i del reconegut director japonès Takeshi Kitano (“ L’estiu de Kikujiro”, “Zatoichi”, etc). La peça que vull compartir pertany a una pel·lícula de l’esmentat estudi Ghibli i que em té el cor robat “El viatge de Chihiro” i  es titula “Un dia d’estiu”.

Així doncs, ja sigui perquè voleu provar la proposta d’Alejandro, ja sigui perquè teniu curiositat per veure com sona aquesta peça, ja sigui pel que sigui…espero que la gaudiu i us ompli de salut!!!

 

Podeu accedir a l’entrevista completa que li han fet a “La Contra de la Vanguardia” a l’Alejandro Lorente clicant les següents paraules:

 “Propongo un ayuno de alimentos”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s