Capuccino Pedagòcic. Part VIII: Reggio arriba a Valldoreix.

El dia  28-29 de juny vam realitzar una formació amb talleristes de Reggio Emilia, a l’escola la Farga de Valldoreix.  Aquesta formació es va realitzar conjuntament amb l’escola Piccolo  Mondo, escola-parvulari de Reggio Emilia, a Valldoreix.
La formació es distribuïa en 4 tallers: fang, construcció, llum i natura. Van ser tallers molt experimentals en els que vam veure i treballar amb molts materials diversos, referents a cada taller. Aquests tallers ens van fer pensar, reflexionar i posar en comú idees i experiències viscudes.
Una conclusió molt important és  que l’ambient és el tercer educador, per  aquesta raó és molt important fer una distribució i preparació de l’ambient , donant molta importància a l’estètica. Un ambient  ha de ser un lloc estèticament maco i agradable a la vista, en el que els nens/es es trobin en harmonia, amb l’ambient i els materials. Hem de procurar que l’ambient sempre estigui maco i preparat pels aprenentatges dels alumnes.

Va ser una experiència fantàstica trobar-nos amb uns talleristes i la seva manera de fer a Reggio, ha sigut com si haguéssim estat allà.
Gràcies a tots els talleristes i persones que han vingut de Reggio per oferir-nos aquesta formació, i gràcies a l’escola La Farga de Valldoreix per duu a terme aquestes jornades.

Escrit i fotografies de la Desireé Hortigón i la Inma Martínez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s