Formació sorpresa

A la nostra escola hi ha un grup de mestres que es dediquen a organitzar i preparar petites i grans sorpreses que fan més amena i entretinguda la nostra tasca diària. Les anomenem “La comissió sorpresa” i, al llarg del curs, n’han preparat unes quantes. L’última va ser grossa de veritat i ens van preparar dues jornades de “Formació sorpresa”. La resta, del tot innocents, només sabíem que estaríem el dia 30 de juny i 1 de juliol fora de casa i que ens havíem de preparar per a qualsevol cosa.

El primer dia ens van citar en un lloc secret que ens va permetre  establir un diàleg i reflexió pedagògica intensos i profunds. Les idees bullien i, quan se’ns escalfava el cap una mica massa, aquell espai ens permetia refrescar-les d’una forma molt grata. No direm gaire més d’aquest lloc, però , si observeu amb atenció el collage del final, és molt probable que endevineu de que es tracta. Per cert, aquesta reunió va ser possible gràcies a la gentilesa de les famílies…fins aquí podem llegir.

Després d’aquesta reunió tan intensa, vam dinar com es degut i vam agafar els cotxes en direcció a un petit poble de la província de Girona i del qual no desvetllarem el seu nom…com veieu la cosa va de misteris.

Allà ens esperava la Marta Soriano una artista consagrada a la realització de peces artístiques amb material de rebuig. Allà ens va parlar de la seva pròpia història, ens va ensenyar a fer jocs i petites produccions amb material reciclat (entre d’altres, l’Ecodomino), ens va descobrir l’art de la incrustació i també ens va obrir al món de les construccions amb ampolles d’aigua….impressionant!!! No cal dir que el lloc on estàvem, una petita cabana perduda al bosc, era també un lloc ben particular i espectacular on vam poder també continuar amb les nostres reflexions i també debatre sobre com podíem aplicar el que acabàvem d’aprendre a la nostra escola. Passejar-se per aquell indret no és gens avorrit: escales fetes amb carcasses de mòbils, clics de playmobil incrustats a les parets, maniquins capgirats i col·locats al jardí, un lloc per a llogar cadires. Un casa ben acollidora de fusta ens va guardar durant tota la nit i a l’endemà, un dia amb un sol ben espectacular ens va saludar. La Marta, fascinant, es va acomiadar de nosaltres, però us direm que no va ser un comiat “Per sempre més”, sinó més aviat un “Fins aviat”.

I on anàvem ara? Doncs a la Universitat de Girona!! A veure a la Mª Antònia Canals que, com molts dels nostres lectors sabran, és una dona encantadora que durant molt de temps s’ha estat dedicant a l’elaboració de materials manipulatius per a treballar les matemàtiques.  Ens va deixar impressionada tant la personalitat de la Mª Antònia com l’ordre, la lògica i la pulcritud amb la que tots els materials estan disposats i a l’abast de les visites. Vam rebre una classe magistral i vam poder observar i entendre les raons de tot plegat.

Després, un cop dinades, vam marxar cap a Barcelona amb un munt d’idees noves i renovades al cap…

Des d’aquí, des del “Cafè pedagògic”, no podem fer res més que donar les gràcies a aquesta “Comissió Sorpresa” i que esperem de tot cor que en vinguin moltes més sorpreses com aquestes!!!!!

Us deixem amb un collage que reuneix tot un seguit d’imatges d’aquesta formació. Si el voleu veure amb detall i ampliar les imatges, només heu de clicar una vegada, llavors apareixerà la imatge una altra vegada. Llavors, torneu a clicar i us sortirà la imatge molt més ampliada i, amb una petita lupa, per ampliar per zones. Us asseguro que val la pena no perdre’s cap detall!!!

2 thoughts on “Formació sorpresa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s