Ja fa un any que prenem cafè!!!!

No puc evitar escriure aquest article amb una certa emoció i és que tal dia com avui, fa un any, es van publicar els primers articles al present bloc i va començar aquesta aventura anomenada “Cafè pedagògic”.

La idea de crear aquest bloc era la de respondre a una necessitat que s’havia fet sentir dins de la nostra comunitat educativa. El nou projecte educatiu que encetàvem un grup de mestres dins de la xarxa pública tenia pocs referents dins de la mateixa i, tanmateix, generava tantes pors com il·lusions pel que fa a les famílies que hi participaven.

Altrament, les mestres començàvem tot un procés de formació molt intens que anava molt més enllà del que s’espera de qualsevol funcionari i, per tant, també necessitàvem compartir-lo amb les companyes i la resta de la comunitat educativa. I també les famílies aportaven  els seus coneixements, lectures i reflexions.

Com crear un espai que s’anés enriquint amb tot plegat? A l’escola es va crear l’espai familiar que generava un espai físic on realitzar intercanvi de llibres, posada en comú d’idees i anunciar xerrades, entre d’altres moltes coses. I, d’altra banda, es va organitzar la comissió d’espai familiar que s’encarregava, entre d’altres coses, d’organitzar xerrades per les famílies i d’altres persones interessades. No obstant, ens faltava que la part docent creés un vehicle que permetés  compartir els nostres coneixements així com una interacció diferent a la física que permetés vincular-nos.

Per això,  el present bloc  el vam veure necessari com una eina per a fer visible i extensible a tota la comunitat educativa i a d’altres persones que no estiguessin implicades amb el projecte però tinguessin un interès en educació tota aquesta anada i tornada de coneixements. I, en el meu cas personal, també va ser una manera de mantenir-me connectada amb el projecte mentre estava recuperant-me d’una intervenció quirúrgica de la que, actualment, ni me’n recordo. D’alguna manera era la meva forma de dir: “Sóc aquí”.

Quan em vaig reincorporar a la feina “El cafè pedagògic” ja tenia identitat pròpia. Ja hi havia els primers seguidors,  també ja havíem publicat uns quants articles que van generar moviment a la xarxa i algunes famílies ens havien enviat informacions per a publicar-les en el bloc. El bloc estava viu i el seu cor bategava amb força. Així doncs, és com vam decidir que aquest bloc havia de ser una espècie de finestra que continués molt viva.

Actualment, el bloc ha crescut moltíssim. Hem tingut moltes visites i tenim molts seguidors que reben, puntualment, al seu mail un avís quan es publica quelcom al  bloc. Paral·lelament, el nostre projecte educatiu s’ha anat consolidant i fent, cada vegada, més fort i ric. L’esforç de tots i totes ha estat molt important, però ens consta que una part (petita, però) també se li deu a aquest bloc i a tota la xarxa de blocs que tenim a l’escola. Gràcies a ell hem visitat Reggio Emilia, hem conegut a persones tant significatives pel nostre projecte com la Paola  i moltes més coses que són difícils d’explicar en un mitjà públic. Així doncs, valorem molt positivament l’experiència i continuem comptant amb els blocs com una eina imprescindible per a donar identitat a una escola així com per a  comunicar i a documentar tant el que es viu en ella com els seus propis fonaments.

Des d’aquí donar les gràcies a tots els visitants d’aquest bloc, a tots els seguidors, a tots els que fan comentaris, a tots els que “linken” el “Cafè pedagògic” en el seu bloc, a les famílies i altres membres de la nostra comunitat educativa que ens envien informació i vídeos, a les meves companyes,  a la fan “number one” (ja sap ella qui és), al meu germà  i a la meva parella per tot el suport donat ja que tots ells i totes elles han estat un dels  catalitzadors indiscutibles per a la creació del bloc i dels articles. Però sobretot donar les gràcies als infants de l’escola “Congrés-Indians” perquè han estat, són i seran l’autèntica inspiració per la nostra millora tant professional com personal i que  s’exemplifica en aquest bloc com en tantes d’altres coses.

Per a finalitzar, us deixo amb un vídeo que fa molts dies que vull compartir amb vosaltres. És un petit regal per a celebrar aquest primer aniversari i que consisteix en un curtmetratge senzill i dolç que parla d’una nena que vol buscar el color verd. Espero que us agradi!!!!

6 thoughts on “Ja fa un any que prenem cafè!!!!

 1. Moltes felicitats! Gràcies per aquest any de dedicació, passió, emoció, “entrega”, devoció… Ens has fet vibrar intensament, ens has aproximat a grans coneixements, ens has permès descobrir grans sabers… Ets gran! Ets una companya meravellosa! Gràcies per tot el que aportes a aquest gran projecte que estem creant!

  • Gràcies a tu per dirigir el vaixell de forma impecable!!!! Que t’haig de dir??? Gràcies per creure en aquest bloc i gràcies per tot el suport!!! L’hi has donat molt canya a aquest bloc i “has avivado el fuego” que l’escalfa des de sempre!!!! Ja saps com ets d’important pel bloc, per l’escola i per a mi!!!! Tu sí que ets gran i meravellosa!!!! Gràcies a tu per les oportunitats que ofereixes a tota una comunitat educativa i per la teva visió d’escola!!!!

   Una abraçada gegant!!!!

 2. Gràcies? Per a mi és una paraula que es queda curta per agrair aquesta dedicació i ganes de compartir. Que més es pot dir…..dons que m’encanta poder compartir, poder gaudir i sobre tot poder dir que nosaltres en som un trocet.
  Enhora bina per aquest aniversari. Tant de bo sigui el primer de molts!

  • Gràcies a tu per seguir-nos i donar el valor que li dones a la nostra feina. Gràcies també per compartir moltes coses, per fer-nos estar alerta de totes les coses interessants que van sorgint. És un plaer compartir i també anar evolucionant amb tu.

   Una abraçada ben gran!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s