El secret de la felicitat

Aquests dies protagonitzem moltes trobades amb amics i amigues, companys i companyes i amb familiars on ens acabem desitjant tenir unes bones festes i molta felicitat per l’any vinent. Però què és, en realitat, la felicitat?

Louise Hawkley, a  “La Contra de la Vanguardia”, ens desvetlla algunes de les claus d’aquesta desitjada felicitat.  Doctora en Psicologia i en Neurociències Socials, ha dedicat molts dels seus estudis a la solitud i, entre d’altres coses, ha descobert que la gent solitària té una pujada de cortisols molt més elevada. Aquesta pujada de cortisol està molt per sobre de les necessitats humanes i, per aquesta raó, sembla que la gent aïllada té molts més riscos de patir una malaltia cardiovascular.

Tanmateix, el rebuig o la solitud activen els mateixos circuits que el dolor i, en general, sembla que això provoca un estat de salut negatiu. Per no parlar de totes les conseqüències psicològiques i com afecta l’aïllament a la percepció de l’entorn.

Tot llegint l’entrevista dedicada a la Louis Hawkley, me n’adono de la importància que té prioritzar dins de l’escola i de la família l’educació dels sentiments i facilitar eines per establir vincles positius i enriquidors amb d’altres éssers. I és que, com diu la Louis, “la societat ens empeny a buscar bens materials, experiències…i sabem que aquesta recerca et fa sentir més sol i infeliç. La felicitat (…) sorgeix de les relacions personals enriquidores”.

Si vols accedir a l’entrevista completa, clica aquí.  

2 thoughts on “El secret de la felicitat

  1. planteges una pregunta moooolt complicada. La felicitat és estimar i sentir-se estimat; és lliutar per aconseguir allò que vols…i aconseguir-ho; és el contrari a la tristesa (també indispensable en les nostres vides).
    El que tinc clar és que no existeix una felicitat que duri tota una vida, per molt que intentem aconseguir-ho. La felicitat s’aconsegueix en petits moments que s’han de viure al màxim. De nosaltres depèn que aquests moments siguin més habituals, o no, en les nostres vides.

  2. I tant difícil que és, aquesta pregunta!!! Un dia vaig llegir que per a ser feliç s’han de fer els mateixos esforços que per a ser infeliç. En el fons, com tu dius, tot és actitud!!
    Gràcies pel comentari!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s