Aprenen els infants de forma autònoma?

L’altre dia una mare de l’escola em va fer arribar el següent vídeo. En ell s’exposa la investigació duta a terme pel Sugata Mitra i el seu equip. Motivat per esbrinar quina influència tenia la introducció de la tecnologia en el “rendiment de l’alumnat” va decidir col·locar ordinadors en diversos forats de l’Índia.

El Sugata Mitra va realitzar un estudi en el que, tenint en compte una població privilegiada, s’observava que els infants no incrementaven significativament els seus “resultats”. No obstant, pel que respecta a una població depauperitzada, la millora era força considerable. Tenint en compte que els programes d’introducció de NNTT a les escoles sempre es realitzaven, a l’India, a poblacions urbanes amb una situació benestant, el Sugata considerava que no s’havia pogut provar de forma contundent els beneficis que aquestes tenien sobre la població jove.

És d’aquesta manera com va iniciar la investigació que el va dur a extreure algunes conclusions molt i molt interessants. El resultat va ser més que sorprenent ja que els infants van aprendre sols a fer anar l’ordinador en un temps record i sense ajuda de cap adult i, a més a més, va observar com els infants s’anaven ensenyant entre ells mateixos i com, a través, de mirar el que feien els uns i els altres anaven assimilant tota la informació.

Però deixem que sigui el propi Sugata qui ens ho explica, no sense abans donar les gràcies a les persones que nodreixen aquest bloc amb les seves recomanacions i consells.

3 thoughts on “Aprenen els infants de forma autònoma?

  1. Encara recordo quan va entrar el primer ordinador a casa meva. Només era un marrec, però a mesura que l’anava utilitzant i anava provant li vaig anar agafant el ‘tranquillo’. S’ha de dir que l’ús d’un ordinador és bastant intuïtiu, així que és molt positiu que els infants l’aprenguin a utilitzar a força de provar-lo. Cada nou descobriment que fas encoratja molt!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s