Moonrise Kingdom: amors impossibles, amors possibles.

Hi ha amors possibles, amors impossibles, amors fets del silenci tàcit entre dos amants, amors que criden a la lluna que s’estimen, amors creats només de mirades fugaces, amors que ni tan sols es miren o, fins i tot, que no es poden veure; amors que són només una idea, amors extraordinaris, amors, més aviat, ordinaris;  amors inconfessables, amors efectius a llarg termini i amors intensos que s’esvaixen quan es tanquen els ulls; amors difícils, amors senzills, amors que prenen forma, amors que es difuminen, amors que no tenen fi i, d’altres, que s’han d’acabar; amors que són costum i amors que no s’acostumen mai i multitud d’amors impossibles de ser nomenats.

Imatge de la pel·lícula “Moonrise Kingdom” via “SOS Moviers”

Hi ha tantes formes d’estimar, tantes maneres de construir l’amor i tantes possibilitats que la qüestió pot resultar més que complexa. Davant d’aquesta complexitat, dos adolescents plantegen un interrogant: per què no fer-ho més fàcil? On i quan? Aquesta és la única decisió que, segons ells, s’ha de prendre i aquesta és la decisió que prenen els protagonistes de “Moonrise Kingdom”. Davant de les dificultats dels adults que els envolten per expressar les seves emocions i prendre les regnes de la seva vida amb determinació, aquests dos infants agafen el camí més decidit i, sense embuts,transformen el seu entorn a través de l’amor que es regalen l’un a l’altre.

No hi ha dubtes ni incertesa, només la ferma seguretat del que pensa que està fent el que el seu cor li diu quan batega. Una història d’amor que trenca amb la desídia adquirida pels adults del seu entorn que, després d’anys de fer el que s’espera i és millor per tots, ha arrelat amb fixació i ha transformat, fins i tot, l’amor en quelcom trist, insípid i gris.

Una història que trenca amb la rigidesa adquirida d’un poble petit disciplinat en les normes encotillades de la moralitat i la fa més flonja, més receptiva i amb espai per rebre l’amor de veritat sent l’amor sense complexes d’aquests adolescents el catalitzador definitiu. Aquesta és, segons el meu parer, l’essència de “Moonrise Kingdom”. L’essència d’un regne inventat, un regne a la mida dels creadors adolescents que lluiten, com molts, per fer-se un lloc autèntic i honest en aquest món. 

3 thoughts on “Moonrise Kingdom: amors impossibles, amors possibles.

  1. Gràcies, és precisament el que vaig pensar en jo en veure-la. Per mi és també la legitimació de l’amor i la sexualitat entre nens i adolescents, em recordava a aquell altre vídeo (“D’amor es viu”). La fotografia, el ritme i la música són també genials. No sé perquè aquí no l’han estrenada a les grans sales…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s