Petites dosis d’univers

Aquest estiu he pogut gaudir d’uns cels impressionants i és que allà on passo les meves vacances és aquest un element molt característic. Des del primer raig de sol passant per totes les hores del dia i la nit, mirar cap a dalt i cap als costats és una de les activitats  que més gaudeixo d’aquest espai.

Capvespre a la ciutat de Córdoba per Isaac Gutiérrez via “Ciudad Futura” 

Allunyar-me de la possibilitat de veure tots els matisos de la llum, observar les transformacions de la lluna i contemplar un cel carregat d’estrelles, em posa, inevitablement, molt trista. Per aquesta raó i, malgrat les diferències abismals amb la realitat, em va fer molta il·lusió descobrir que els de la NASA, cada dia, publiquen una foto del firmament en una web (APOD).

Sembla ser que és una web molt coneguda. Jo no sabia de la seva existència i per a mi ha estat una gran descoberta.  Per això i, ara que una gran part de la població hem de tornar a la rutina urbana, he pensat que a algú també li podria agradar.

Publiquen una imatge espectacular i significativa cada dia i, a part de ser una dosis de cosmos interessant a nivell visual, també acostumen a acompanyar-les d’alguna explicació redactada per un expert astrònom. Així que, a sobre, ens il·lustrem una mica més.

Un exemple d’aquestes imatges publicades a APOD (Astronomy Picture of the Day) que ha donat la volta al món és la fotografia que trobem a aquest mateix article.

A mi, si més no, m’alegra una mica el dia.

Si la vols visitar, clica aquí.

També us podeu fer seguidors d’ APOD a Twitter. Si voleu visitar el seu perfil, cliqueu aquí.

4 thoughts on “Petites dosis d’univers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s