Col·laboració de la banda “The New Raemon” i el projecte “Cinema en curs” a la Pedrera.

En diverses ocasions hem parlat sobre l’associació “A Bao A Qu” que s’encarrega, entre d’altres coses, de ser el motor dels projectes “Cinema en curs” i “Petit Cinema en curs” (“Petit Cinema en curs: un projecte de cinema o una altra manera de respectar la mirada de l’infant.”, “Transformant la mirada: el cinema a l’aula.”, “El cinema entra a les escoles.”). Les seves implicacions amb el món artístic i educatiu es van ampliant i enriquint i una de les darreres participacions m’ha resultat tant interessant que la vull compartir al bloc.

Alumnes de “Cinema en curs” en un rodatge. Via “Cinema en curs”.

A la “Pedrera”, al llarg de tot aquest octubre, s’ha dut a terme el cicle de concerts “De Prop”. Aquest cicle posava en relació a una sèrie d’artistes musicals amb produccions de “video-art”. Els concerts, per tant, anaven acompanyats, de peces audiovisuals elaborades, en molts dels casos, per l’ocasió. Al llarg del cicle s’han pogut gaudir dels concerts de “Guillamino”, “Maria Coma”, “Minimúsica”, “Seward”, “Maria Vidal” i “ The New Raemon” amb l’acompanyament visual d’altres artistes. És, precisament, en el cas de “The New Raemon” en el que vull fixar l’atenció ja que les seves peces musicals van prendre forma visual a través de les mans, els ulls i la creativitat d’infants i joves d’entre 13 i 20 anys que, havent participat en el projecte “Cinema en curs”, se’ls va encarregar filmar petites peces col·lectives inspirades en les cançons de la banda barcelonina dins de les pràctiques experimentals pròpies del taller en el qual estaven implicats. Una experiència que, pel que em consta per gent que hi va ser-hi present, va tenir una gran acollida i va agradar molt. El resultat el podeu veure a continuació. Espero que el gaudiu!!!!

2 thoughts on “Col·laboració de la banda “The New Raemon” i el projecte “Cinema en curs” a la Pedrera.

    • Tinc la sort d’haver participat, com a mestra, a “Cinema en curs” i, actualment, a “Petit Cinema en curs” i el treball que es realitza des de l’associacio “A Bao A Qu” és impressionant i d’una gran delicadesa i sensibilitat. Els resultats són els que són perquè els processos són molt i molt rics. I dins d’aquests processos incloc als alumnes i als mestres que, per la meva experiència personal, puc dir que et permeten veure -mai millor dit- les coses d’una altra manera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s