“Bocata calamares” pedagógico. Part I

Com ja comença a ser un hàbit, no passarà un curs sense que un grup de mestres es traslladi a un altre lloc del món per rebre una formació o visitar una escola.  Aquesta vegada no anirem gaire lluny. De fet anem a Madrid, però com diuen que “de Madrid al cielo” ves a saber on podem acabar.

descubre-madrid-cabecera

El “Palacio de Cristal” a Madrid via “Teleférico de Madrid”


Anem a la Universitat Complutense de Madrid per participar a l’esdeveniment que ha organitzat la “Fundació Claudio Naranjo” denominat “De la queja a la Creativitad”. El títol és ben suggerent i, tal i com diu el propi Claudio a la seva web, és  “una invitación a educadores descontentos con la actual práctica educativa, para que nos reunamos del 25 al 27 de enero de 2013 con el propósito de generar solidaridad, proyectos e iniciativas posibles de realizar por nosotros mismos y que nos dejen con la alegría de haber participado”.

Nosaltres farem una petita dinàmica que ens servirà com a catalitzador per escoltar atentament el que ens expliquin i aprendre molt dels altres mestres que hi participin. També escoltarem al Claudio Naranjo i a tots els que hi intervinguin durant aquests tres dies ja que, com molts de vosaltres ja sabeu, el Claudio és un eminent psiquiatra, psicòleg, terapeuta, divulgador, etc, etc, etc. Molt conegut per desenvolupar la teoria de l’ “eneagrama de la personalitat” , per desenvolupar el programa SAT que ja porta més de vint anys en marxa i per aportar la seva mirada profunda al món de l’educació. La seva trajectòria és immensa i, si algú està interessat en aprofundir, pot fer-ho clicant aquí.

Així doncs, volarem cap a Madrid per tal d’absorbir tot el que puguem i, després, tornar a l’escola ben carregades de vivències que ens ajudin a tenir una visió més global i, al mateix temps, més rica del fet educatiu. Molt segurament la vivència ens ajudarà com a professionals, però també com a persones ja que, tal i com s’anirà veient durant tots els dies que hi siguem, els mestres i educadors hem de mirar-nos primer a nosaltres per poder adoptar una actitud adequada i respectuosa envers als infants i les seves famílies.

En sabreu més al proper capítol de “Bocata de calamares” pedagógico.

 Nota per la Vero: Vero, no m’he atrevit a entrar molt en matèria en aquest article. Si t’animes, el ” Cafè pedagògic” et convida a escriure un article profund i rigurós sobre Claudio Naranjo i el SAT. 

Nota per qualsevol que ho vulgui: si veiem al ministre Wert el saludarem de la vostra part. 

7 thoughts on ““Bocata calamares” pedagógico. Part I

  1. Hola,
    Primer de tot, dir-t’he que m’agrada molt com escrius. Acostumo a llegir els articles i em m’encanten les reflexions que escrius. GRÀCIES.
    Sembla interessant el que fareu a Madrid. Ja tinc ganes de saber la 2na part, l’experiència.

  2. Isa, me encanta la idea de compartir más sobre Claudio. Ya sabes que para mi es una persona especial y que la siento un Maestro de los que dejan huella y aprendizajes significativos para la vida… y todo esto, como decimos para los niños pero también se aplica para nosotros como adultos… si hay aprendizajes significativos es porque hay relación y emoción compartida…
    Continuará…

  3. Qué buena escritoras sos, Isabel! Cualquier día te llevo a Madrid conmigo y nos tomamos el bocata juntas en un sitio maravilloso que conozco en Atocha. Respecto a Claudio Naranjo, yo tengo que leerlo y trabajar sus libros en la Gestalt y nunca deja de sorprenderme. Me encantaría poder escucharlo en persona. Nunca pares de escribir y transmitir, lo haces maravillosamente bien. Abrazos, hermosa!

  4. Gracias por crear este blog, lo voy siguiendo y me parece muy interesante, es sencillo, transparente y muy instructivo. Respecto a Claudio Naranjo, no conozco sus obras, he visto algún video, pero no me ha llamado a profundizar, me pareció que se quedaba en un nivel demasiado abstracto, sin concretar, todo muy etéreo, pero me lo miraré de nuevo, a ver que es esto de los eneagramas de la personalidad.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s