Les nits de Namibia

“El cosmos és tot el que és, tot el que va ser i tot el que serà. Les nostres contemplacions més lleugeres del cosmos ens fan estremir: sentim com un pessigolleig ens omple els nervis, una veu muda, una lleugera sensació com d’un record llunyà o com si caiguéssim des d’una gran alçada. Sabem que ens aproximem al més gran dels misteris “

Carl Sagan, astrònom, astrofísic i divulgador científic.

m42_wittich_960

Interior de la nebulosa d’Orió via APOD

Segons Carl Sagan, investiguem el cosmos per entendre’ns una mica més i retrobar-nos amb nosaltres mateixos. Som pols d’estrelles com també va dir el cosmòleg i, per tant, formem part d’aquesta misteriosa coreografia universal que va néixer molt abans de nosaltres i desapareixerà també molt després. Venim de la llum de l’univers i som part d’ella, però no d’una forma metafòrica únicament, sinó de forma física y química.

Així doncs, si l’univers és un gran misteri també ho som nosaltres mateixos que contenim, d’alguna forma, la pols que conforma els astres i els planetes. Si existeixen enigmes profunds en la foscor del cel estrellat, com no han d’haver-hi enigmes dins nostre, en el fons del nostre ésser?  L’univers i l’ànima humana units pels secrets de les seves essències. I pensar-hi és el que a mi, personalment, em suggereixen els cels nocturns i magnífics de Namíbia al vídeo que avui us presento.

7 thoughts on “Les nits de Namibia

  1. Preciós,
    Certament, sí el cosmos encara es desconegut, com volem coneixer tot de nosaltres sí estem en constant evolució, canvi… Com ell.

    • Gracias Dario. Yo también soy seguidora de Carl Sagan desde muy temprana edad, aunque he de confesar que, en la mayoría de las ocasiones, no entendía mucho lo que explicaba. Ahora, de adulta, me lo reviso y me alegro de poder entender algo más. Gracias por seguir el bloc!!!

  2. Retroenllaç: Palabra de Carl Sagan | Cafè Pedagògic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s